TMS Engineering

TMS heeft als werktuigbouwkundig ontwerp- en adviesbureau, een naam opgebouwd als specialist op het gebied van het ontwerpen en berekenen van kranen, boormachines, offshore, bagger en scheeps werktuigbouwkundige installaties. TMS ontwerpt en berekent klantspecifieke machines en installaties die wereldwijd worden ingezet bij tal van uitdagende projecten. Bij het ontwerpen wordt rekening gehouden met nationale en internationale normeringen.

De unieke combinatie van de modernste computerprogramma's samen met gedegen kennis, stelt TMS in staat om werktuigen en installaties te bedenken die uitblinken in efficiency, flexibiliteit en betrouwbaarheid. TMS ontwerpt de oplossing voor uw vraagstuk.

Scheepsbouw en Baggertechniek

TMS heeft gespecialiseerde kennis van scheepsbouw en baggertechniek. Naast hoogwaardig rekenwerk aan schepen, waaronder eindige elementen berekeningen en complexe trillingsanalyses, worden ook scheepsdelen, pontons en onderdelen van baggerinstallaties ontworpen.

Lees meer

Kranen en Funderingsmachines

TMS ontwerpt en ontwikkelt al meer dan 20 jaar kranen voor land- en scheepstoepassingen en funderingsmachines, of delen daarvan, voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Lees meer

Offshore Uitrustingen en Constructies

Voor de offshore industrie ontwerpt en levert TMS verschillende uitrustingen en constructies. Voorbeelden hiervan zijn: Cutting ROV's, piling templates and platforms, pile drilling tools, pile dredging tools, monopile plugs, lifting and upending tools, transition piece transport frames, external pile jetting tool, offshore reels en wire line masten.

Lees meer

Zwaar Hijsen en Transport

TMS berekent en ontwerpt hijsequipment en complete hijs- en hefsystemen. Daarnaast berekent en ontwerpt TMS ook het zeevasten van o.a. complete schepen, brugdelen, viaducten, tunnels, grote machines en constructiedelen.

Lees meer

TMS heeft ruime kennis en ervaring in:

  • Ontwerpen en tekenen in 2D en 3D
  • FEM-analyses
  • Statische berekeningen
  • Dynamische berekeningen
  • Kinematische analyses
  • Tweedeorde-effecten als knik- en plooigedrag

Alle ontwerpen die op deze website beschreven worden kunnen tevens tegen interessante condities geleverd worden.